top of page

Kodekurs for 4. klasse!

Alle elever som går på 4. trinn får tilbud om å lære enkel koding. Kodekurset arrangeres i samarbeid med Aktivitetsskolen (AKS), men alle fjerdeklassinger kan gå på kurset, enten eleven går på AKS eller ikke. Kodekurset er et 6-timers kurs som går over fire onsdager. Kurset holdes på skolen fra kl. 15.00–16.30, første kursdag er onsdag 14.oktober! Vi håper ditt barn vil delta!Morsomt å programmere

Det finnes mange grunner til å lære seg å programmere. Først og fremst er det veldig morsomt! Som programmerer kan du bygge noe helt eget, et program eller et spill som både kan være nyttig, lærerikt og underholdende. På kodekurset vil elevene bli kjent med blokkbasert programmering.


Elevene programmerer ved å dra og sette sammen klosser, litt som å bygge med LEGO. Blokkbasert programmering gir et godt grunnlag for å lære seg andre programmeringsspråk senere.


Ungdomsskoleelever som instruktører

Det er ungdomsskoleelever fra Osloskolen som er instruktører på kodekursene. Elevene har søkt på stillingen, blitt anbefalt av ungdomsskolen de går på og deltatt på en egen kursrekke før de kan jobbe som instruktør. På kodekurset vil det alltid være ansatte fra AKS tilstede, i tillegg til instruktørene. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på kurset. Elevene som deltar på kodekurset får et eget kurshefte som kan være et fint oppslagsverk for de som ønsker å programmere nye ting også etter at kurset er gjennomført.


Påmelding

Det er elevens foresatte som melder på barnet sitt.

Dette gjøres i Koding-verktøyet. (Logg inn på profilen din på Haugenstua Skole)Første gang du logger på, må du godta spørsmål om samtykke.

• Som foresatt logger du deg på Skoleplattform Oslo øverst på skolens nettside.

• Har du flere barn i Osloskolen, klikk på barnets navn.

• Under Verktøy, klikk på Vis flere verktøy

• Klikk på Koding

Her finner du kurset eleven kan melde seg på.0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page