Marias bananpannekaker på 1-2-3!


INGREDIENSER: * 3 bananer (medium størrelse) * 2 egg * 1 teskje bakepulver * 1 teskje vaniljesukker * 1 spiseskje hvetemel (kan droppes om du ikke tåler gluten) * 1 glass med havregryn * 1,5 dl melk * 1 spiseskje smør (til steking)


EKSEMPEL PÅ TILBEHØR: Frukt (vannmelon, eple, appelsin, klementin osv) Bær (jordbær, bringebær, blåbær osv). Honning


UTSTYR: 1 Spiseskje 1 Teskje 1 Kniv (kutte opp bananer) 2 Glass (en til havregryn, en til melk) 1 desilitermål 1 kjøkkenmaskin (food processor eller stavmikser) som kutter og blander ingrediensene ved hjelp av knivblader. 1 stekepanne 1 øse (ause) 1 stekespade 1 stor tallerken (til servering) STEG FOR STEG:

1. VASK HENDER (minst 40-60 sekunder)

2. Finn frem alt du trenger av ingredienser og utstyr (se oversikt ovenfor) og ha disse lett tilgjengelig foran deg. Gjerne mål opp ingrediensene og gjør alt klart før du starter (se film).

3. Hell glasset med havregryn i kjøkkenmaskinen eller i en bolle (hvis du bruker stavmikser). 



4. Kutt grove biter av bananene og legg de i bollen med havregryn.

5. Klekk 2 egg i samme bolle.

6. Tilsett 1,5 dl melk. (Hvis du ikke har målenheten, kan du fylle melk i et fullt lite vannglass).

7. Tilsett 1 teskje vanilje sukker, 1 teskje bakepulver og 1 spiseskje med hvetemel.

8. Bland alle ingredienser ved å sette på medium styrke på kjøkkenmaskinen din. (Bruk stavmikser om du ikke har kjøkkenmaskin). Avslutt når alle ingrediensene er kuttet opp og blandet godt sammen (se filmen).


9. La røren “svelle” eller slappe av i 15-20 minutter.

Mens du venter kan du kutte tilbehør (frukt og bær) eller lese nyheter på www.akshaugenstua.no.

10. Sett en stekepanne på komfyren og sett på middels varme. Når pannen er varm tilsetter du 1 spiseskje smør. 

11. Fyll en øse med røre og hell forsiktig over pannen. Vent ca 1 minutt før du vender pannekaken med en stekespade (se om pannekaken har blitt fast i formen). Stek til pannekaken er gyllen og fast i formen.

12. Flytt den stekte pannekanen over til en tallerken. Stek neste pannekake. Når røren er tom, har du stekt alle pannekakene. 



13. Spis pannekaker med tilbehøret.

14. Rydd og vask utstyret du har brukt.

HÅPER DET SMAKER, HILSEN MARIA <3

 

90545863

©2019 by Haugenstua Aktivitetsskole. Proudly created with Wix.com