top of page

Mattemaraton 2019!

Oppdatert: 14. jun. 2019

I årets mattemaraton måtte elevene fullføre et maraton bestående av 422 oppgaver, som stod i tråd med elevenes nivå for å kvalifisere til et lodd.

Sporty vinnere av loddtrekningen: Leonita, Khalid, Nathan, Jørgen, Vikki, Ayan, Xavier og Ole Erik!Ikke bare hjernetrim. Elevenes fysiske aktivitet skulle også aktiveres i årets mattemaraton. I løpet av mai skulle de tilbakelegge totalt 42,2 km. Dette gjaldt all fysisk aktivitet, for eksempel sykling og løping. Fysisk aktivitet var en viktig del av årets mattemaraton for å få en motvekt til all jobbingen foran skjermen.


HELDIGE VINNERE AV LODDTREKNINGEN: “Armstrong” Ole Erik, Isaac og Jørgen (4. Trinn) “Pelle” Khalid, Vikki og Leonita (3. Trinn) “Bale” Xavier, Nathan og Ayan (3. Trinn)GØY MED TALL

Årets innsats fra 1-4. Trinn fortjener en velfortjent applaus. Totalt har trinnene løst over 17.834 oppgaver! Elevene har samarbeidet tett innenfor gruppene og engasjementet har vært på topp. Å løse matteoppgaver trenger nemlig ikke å være kjedelig.


Veldig gøy å delta i årets mattemaraton AKS-journalistene Alina og Leonita (3. Trinn) fikk et hasteoppdrag 11.06.19, der de skulle intervjue noen av medlemmene som hadde blitt trukket ut til å vinne premier på AKS. De som kunne være med i trekningen, måtte ha løst minst 422 oppgaver.


Khalid (3. Trinn) er strålende fornøyd med å bli trukket ut for å vinne premie. Khalid sin gruppe hadde løst 1196 oppgaver i årets mattemaraton.
Khalid (3. Trinn) er strålende fornøyd med å bli trukket ut for å vinne premie. Khalid sin gruppe hadde løst 1196 oppgaver i årets mattemaraton.

Ifølge Nathan (3. Trinn) var det veldig gøy å vinne loddtrekningen. Han legger til at hans gruppe vant en dag på en skatepark og iskrem. Nathan påpeker at det har vært gøy å løse oppgaver og at han likte aller best å samarbeide med gruppen.Leonita (3. Trinn) synes også at det var veldig gøy å vinne loddtrekningen. Hennes gruppe fikk samme premie, som Nathan sin gruppe. Alt i alt, mener Leonita at det har vært gøy å lære og å vinne loddtrekningen.

Vikki (3. Trinn) hadde en god følelse, da hun fikk vite at hennes gruppe var en av de heldige under trekningen. Ifølge Vikki har det vært både kjedelig og gøy, men det beste var å motta premie.


Tekst og foto: AKS-junior-journalistene Alina og Leonita med hjelp fra redaktør MariaAKS-leders kommentar: Siden ingen av gruppene vant i loddtrekningen til Kikora sin offisielle konkurranse var premien lokalt på Aktivitetsskolen. Alle som hadde løst et maraton deltok i loddtrekningen, jo flere maraton gjennomført, jo flere lodd. De aller ivrigste hadde over 5 lodd - og dette bare på to uker. Vi gleder oss til neste år!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page