top of page

Oktoberhilsen fra Aktivitetsskolen

Oktober er den måneden det skjer mest på AKS. Dette året var ikke noe unntak! Måneden startet med en knall høstferie der barna fikk oppleve mye spennende. Bondegårdsbesøk, svømmekurs, forskerfabrikker, tur til Verdensparken og Liastua, kino, Rush Trampolinepark, idrettsdag, frokostklubb og skateklubb var aktivitetene som ble fordelt på de forskjellige trinenne. Uka etter startet vi også opp med årets fritidstilbud, samtidig som første kampen i den store AKS-turneringen ble spilt! Se bilder fra høstferien i galleriet under.
I uke 41 og 42 var det temauke. Da jobbet vi med CARE og tv-aksjonen. På alle trinnene hadde vi fokus på landene som CARE samlet inn penger til, og maten vi serverte var også fra disse landene. Nest siste dagen i prosjektet møttes alle barna på AKS for å ta et bilde med flaggene fra landet de har jobbet med. 1. trinn hadde prosjektavslutning med kokkegrupper: da stod Afghansk mat på menyen.

Elevene med flagg fra de ni landene vi har jobbet med i forbindelse med TV-aksjonen: Mali, Rwanda, Niger, Myanmar, Den demokratiske republikken Kongo, Afghanistan, Burundi, Jordan og Palestina.

Trinnene hadde ulike opplegg, blant annet "reiste" 3. trinn til landene de jobbet med gjennom Google Maps. De perlet logoer, lærte om geografi, mat, skolegang, barns rettigheter og forskjeller mellom landene CARE jobber med og landet vi bor i.


Undringsposen hadde oppstart i uke 43. 1.trinn var innom Stovner Ridesenter og Stovner Bibliotek. 2. trinn var innom Stovner videregående skole og lærte om yrkesfag, Operataket og studerte arkitektur og Liastua.


Høy trivsel på Stovner Bibliotek.I uke 43 hadde Aktivitetsskolen prosjektarbeid om SOS Barnebyer og Malawi samtidig som skolen. Da lærte vi om Malawi og hva SOS Barnebyer gjør.


Hvordan kan vi lage flagg? LEGO! Malawi til venstre, Norge til høyre.

Elevene har blitt rågode på flagg! Her er 4. trinn sitt samarbeidsprosjekt.

Siste dagen i oktober tør vi påstå er elevenes favorittdag! Da er det Halloween!

I år hadde vi rebusløp som var elevenes "trick and treat". Over 220 elever deltok denne dagen. Vi hadde det mye moro på stasjonene. "Sette hatten på heksa", "FunFact-quiz", "fotostasjon", "monsterstoppdans", "Spøkelset ser deg", Limbo, "Halloween-memory", "erteposekonkurranse", "Heksa kommer" og "Gulvet er lava" var postene de kunne gå innom. Det var ikke alle som rakk gjennom alle postene, så til neste år må vi starte litt før. :)

I galleriet under er noen bilder fra den store dagen.Vi takker for en super oktober. Vi gleder oss til november også med lekende læring etter skoletid, fritidsaktiviteter og mer aktivitet på basene på tvers av trinn. Se i aktivitetsheftet for hvert trinns ukeplan.


//Birgit//

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page