top of page

Storfint besøk
I går var kunnskapsminister Guri Melby og ordfører Marianne Borgen på besøk hos oss. Nå lanseres Rammeplan for SFO over hele landet og AKS'en vår er rollemodell for hvor bra det kan bli!Det vi elsker med Rammeplanen til Oslo Kommune er at den blant annet:

  • Stiller krav til temaområder barna skal få oppleve

  • Stiller krav til pedagogiske prinsipp og grunnleggende ferdigheter vi skal praktisere

  • Stiller krav til at barna skal få medvirke

  • Den har tydelige forventninger til oss som medarbeidere

  • Den stiller krav til et godt samarbeid med skole, foresatte og barnehagene rundt oss

Her er det faktisk ikke rom for å sette seg ned med kaffekoppen og la humla suse!

Vi streber etter at dagene skal oppleves som verdifulle, læringsfulle og basert på mestring og undring. Den nasjonale Rammeplanen har mye å gå på for å kunne sikre et like godt tilbud som Oslo Kommune sin Rammeplan gjør, men vi håper at Haugenstua AKS kan være med på å inspirere andre til å gi jernet til barna som er hos seg og at man på sikt har en nasjonal standard som er like bra som Osloskolen sin Aktivitetsskole!

Guri Melby besøker matpakkeverkstedet

Denne dagen hadde alle på AKS matpakkeverksted. Der lærte barna om næringsstoffene, hvorfor det er viktig med en god matpakke og hvordan energinivået vårt påvirkes av hva vi spiser. Klarer vi å løse konflikter med en sjokkis til frokost og kake til lunsj?


Etter å ha laget matpakken vurderer barna matpakken utifra smak og utseende. Det var en veldig fin økt med mye læring og erfaringsdeling blant barna. De tar også bilder av matpakkene sine slik at dette kan komme med som tips i høstens utgave av AKS Junior. Her får barna trene på formidling!


4. klassingene brukte tiden etter matpakkeverksted til å lage tipsavis til kommende førsteklassinger. Dette er en fin måte å reflektere over hvordan man ønsker å være i møte med de aller yngste, hva som er lurt å gjøre og hvordan fort bli kjent. Avisen er en fin gave å få når man starter på AKS, da får man rett og slett de beste tipsene fra de som kjenner AKS best, nettopp veteranene! I desk-arbeidet er det trening på formidlingsevne, digitale ferdigheter, foto og samarbeid som er i fokus.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page