top of page

Temauke i høstferien - Plast i Havet


Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene!

I år har vi kjørt temauke i høstferien i forbindelse med TV-aksjonen og har mye spennende på programmet.


Tur til Drøbak Akvarium er blant aktivitetene vi har for å belyse problemstillingen fra forskjellige innfallsvinkler.


Drøbak AkvariumFor å kunne bry seg om og bli kjent med dyrelivet i havet var det viktig å bli kjent med sjølivet på kloss hold. Vi har bestilt busser til alle trinn slik at alle får besøke Drøbak Akvarium! ALT livet i akvariet kommer fra Oslofjorden! Der er det blant annet kveite, torsk, sei og blant mange andre arter har de også haibabyer (småflekket rødhai)!


Klaus fra akvariet er en fantastisk guide! Han tok opp teiner sammen med oss og vi fikk se på fangsten. I teinene fikk vi se strandkrabber, leppefisk, småtorsk og annen fisk. Klaus forklarte at krabbene er god mat for steinbitene, og at fiskene får mat to ganger i uka.


Når besøket var over tok vi turen til stranda i Drøbak for å plukke plast.

Visste du at verdens nest største hai kan bli over 4 tonn og fins i Oslofjorden? Den har heldigvis ikke tenner og spiser ikke mennesker. :)

Under er noen bilder fra besøket vårt.

Elevene får tid til lek også!

Når vi kommer tilbake forteller barna ivrig om hva de har lært, og fyller ut siste ruta i VØL-skjemaet. Noen av elevene syntes at det var for lite plass, for Klaus hadde lært dem så mye om livet i havet!


Se noen av besvarelsene under.


Haier kan være små selv om de er voksne!

Vi anbefaler tur til Drøbak Akvarium på det sterkeste!


På fredag er det 3. og 4. trinn sin tur og de GLEDER seg etter å ha hørt så mye om fantastiske Klaus, haiene og sjøstjernene og alt det spennende som er å se der.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page