Gule egg med Kirsti!

HVORDAN LAGE GULE EGG? :)


Det må være en voksen med deg på dette eksperimentet, da du må bruke kniv, komfyr og kokende vann

Fremgangsmåte:

1. Ta av skallet på to rødløk.

2. Kok opp vann i en kjele og legg hvite egg forsiktig  ned i vannet med en spiseskje.

3. Når egget har 1. minutt igjen å koke, slipper du løkskallet ned i kjelen.

4. Følg med, for eggene blir ganske fort gule og da kan du ta dem opp og skylle under kalt vann i springen.


Koketips for egg:

Bløtkokt egg: 4-6 minutter. Smilende egg: 7-8 minutter. Hardkokt egg: 8-10 minutter.

OBS! Det er kun det siste minuttet du skal koke eggene med løkskall, da blir det gult.

Koker du egget lenger enn 1 minutt med løkskall blir det brunt. Du kan bruke skall fra gul løk også, men egget blir gulere med rødløk.

LYKKE TIL MED DINE GULE EGG HILSEN KIRSTI! :)

90545863

©2019 by Haugenstua Aktivitetsskole. Proudly created with Wix.com