top of page

Selvportrettchallenge!

Tegn en tegning av deg selv!


Når man tegner seg selv, så kaller man det et selvportrett. Sett deg foran et speil med et ark og en blyant. Hvis det er vanskelig å sitte foran speilet og tegne kan du ta et bilde av deg selv og se på det mens du tegner.


Det viktige når man tegner et selvportrett er å faktisk se ordentlig på det du tegner, altså observere. Hvordan ser egentlig øynene ut? Og hva med nesa og ørene? Se godt etter og start med en skisse.


En skisse er når man først tegner løst med en blyant, bare for å prøve å se hvordan tegningen skal se ut, også kan man tegne hardere over med en blyant etterpå. Eller tusj, penn eller maling. Når man skisser gjør det ikke noe om man tegner feil, da kan man bare fortsette å tegne over eller viske ut. Når du har tegnet hardere over senere, så kan du viske ut skissestrekene under.


Det som er gøy med selvportrett er at de ofte blir veldig rare, og det er jo det morsomme med dem! Det er ikke så farlig om de ikke ligner så veldig. Du kan lage et raskt selvportrett eller bruke lang tid. Det er opp til deg.


Her er en film med mitt selvportrett, som dere ser begynte jeg med skissing, så tegnet jeg hardt, og til slutt visket jeg ut skissen og fargela. Det er ikke sikkert det ligner så mye, men det ble ganske morsomt!


Lykke til!

Hvis du vil, kan du sende meg et bilde av ditt selvportrett på e-post: loaaa002@osloskolen.no


Hilsen Lone ✨

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page