top of page

Taekwondogradering og medaljeseremoni

28. mai ble en stor dag for store og små på Haugenstua AKS

En vellykket Taekwondo-seremoni på AKS!

Tirsdag 28. mai arrangerte Haugenstua Aktivitetsskole for 2. gang en seremoni for alle elevene som har gått på Taekwondo med Kirsti denne våren. Allrommet var fylt opp til randen av familie og venner, som var vitne til et forrykende show. Showet var etterfulgt av en velfortjent utdeling av diplomer, medaljer og nye belter. I dommerpanelet satt Erik og Ninni fra Ryen Kampsport.“På seremonien graderte 20 elever fra 2. trinn til gul stripe, 2 elever til grønn stripe og 1 elev fra 4. trinn til grønn stripe i Taekwondo. I tillegg var det 17 elever fra 3. og 4. trinn som viste hva de hadde lært og kom selv frem til at det er nødvendig å terpe mer for å huske alt utenat. De fikk en markering på beltet sitt som sier at de er klare til jul. Disse barna har lært at alle må jobbe for å få til et bra resultat. Å erkjenne dette, krever mot og selvinnsikt, og det bygger også selvtillit og pågangsmot.” - Kirsti Lohne, Taekwondoinstruktør.


Journalistene fra AKS-Junior Redaksjonen har i etterkant intervjuet både Taekwondo-lærer Kirsti og en håndfull av elever som deltok på seremonien. Ifølge Kirsti er taekwondo en god sport fordi man lærer koordinasjon, konsentrasjon, balanse og hvordan man kan forsvare seg. Ikke nok med dette, utdyper Kirsti at det kreves mot og kontroll over ens egen kropp for å kunne vise hva man kan foran et stort publikum. Hennes konklusjon for denne hyggelige kvelden, er at alle gjorde det bra og at feiringen var gøy.


AKS-journalistene Erza og Soha intervjuet Andrea i 2A, som var en av deltakerne på Taekwondo-seremonien.

“Hva var mest gøy med seremonien?”

- Å få gullmedalje.

“Hva betyr Taekwondo?”

- Fotkunst.

“Hva betyr hvitt belte?”

- At man er nybegynner i Taekwondo.

AKS-journalistene Anisa og Ayman intervjuet Naomi fra 2B, som også var en av deltakerne på den uforglemmelige seremonien. Ifølge Naomi var selve graderingen det morsomste med seremonien. Naomi påpeker at det var fint at hennes far var en av publikum og at alle elevene fikk medalje. Hun legger også til, at det gikk veldig bra!


En god hilsning fra alle medvirkende AKS-junior journalister:

Anisa 3B, Ayman 3B, Erza 3A, Soha 3A, Nora 3A, Ismail 3A, Malike 3B, Alexandra 3A og Crystal 3B.


0 kommentarer

Comments


bottom of page